Written by 5:52 pm Actes

Treballar com a professional liberal

El passat 3 d’octubre vam fer una sessió sobre l’inici de l’activitat de l’arquitectura tècnica com a professional liberal.

Aquesta sessió tenia dues parts. Per una banda es volia parlar dels tràmits necessaris per a exercir i per altra banda de l’estratègia a seguir. Perquè una cosa és donar-se d’alta d’autònoms i saber com pagar impostos, i una molt diferent és seguir els passos necessaris per a tenir una bona carrera professional.

La primera part va anar a càrrec de la Mònica Clemente, del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona. Després d’explicar els tràmits a relitzar per tal de poder exercir, va passar la paraula als arquitectes tècnics que representen la veu de l’experiència. Com a convidats teníem a la Nandi Dorado, al Francisco Javier Garcia i al Toni Floriach. Els tres són professionals que encara tenen molta carrera per davant, però que al mateix temps ja tenen una àmplia experiència en el sector.

Quan portes molts anys al peu del canó inevitablement t’adones de coses que hauries hagut de fer diferent i que t’hauria agradat saber només començar. Especialitzar-se o saber una mica de tot? Dedicar una part de la jornada laboral a formar-se contínuament o treballar més per adquirir experiència? Quina és la millor manera de trobar clients? Hi ha molts aspectes de la feina que s’entenen bé al anar fent camí, però compartir l’experiència és una manera de fer camí en la direcció adequada i per això ens va semblar bona idea realitzar aquesta sessió d’intercanvi d’experiències.

Una de les conclusions de la xerrada va ser que el teu treball previ et precedeix i que encara avui en dia el boca-orella acaba sent la principal manera de trobar clients. Un client content et recomanarà a altres clients potencials, per tant el rigor i la professionalitat són valors clau per a mantenir el negoci en marxa al llarg del temps. És molt lògic, a vegades busquem la fórmula màgica, el truc per aconseguir més diners, però la realitat és que no hi ha dreceres. Segurament l’únic que cal és aprendre a gaudir de la feina, el que ens permet treballar dur i al mateix temps fer-ho amb satisfacció. Avui en dia resulta inversemblant pensar que hi pot haver llocs de treball, ja sigui en l’àmbit de l’arquitectura tècnica o en qualsevol altre, on puguis tenir una feina tranquil·la, sense imprevistos, problemes ni hores extres, i on es pugui guanyar un bon sou. Es pot tenir una bona vida professional, però cal acostumar-se a treballar bé i tenir prou paciència per a veure els fruits al cap del temps.

Probablement algun dia tornarem a fer una sessió similar perquè sempre hi ha nous professionals en el procés de decidir si treballen per compte propi, o que s’han animat a fer-ho però volen resoldre dubtes amb persones que ja fa molts anys que hi treballen.

(Visited 120 times, 1 visits today)
[mc4wp_form id="5878"]
Close